tiistai 24. maaliskuuta 2009

103,1

Johan Mäksäkin aikanaan pisti analyysit peliin, kun sattui saamaan hyvät rankurit jollain peesijuoksulla. Se taisi olla ennen tietä taitoniekaksi. Nyt pamahti yli sataset kätsärissä, kaiken lisäksi aivan priimassa yö-rocadissa. Kisa kulki seuraavasti:

K-1

Suunnalla ykköselle, samalla pikavilkaisu seuraavaa väliä.

1-2

Päätän kiertää vasemmalta, käyrää tulee ehkä vähän enemmän mutta samalla säästyy jyrkimmiltä nousuilta, sivurinteiltä ja tiheiköistä, joista ei vielä ole mitään käryä kuinka tulisia mahtavat olla. Ratamestarikonvertoija Elxicosta (Isle of man) kun ei muistu mieleen juuri mitään.

2-3-4

Perussettiä, sivurinteitä ja turhia käyriä vältellen.

4-5

Suoraan on lyhin, niin nytkin. Loppuvälistä pelkään jyrkänteen olevan ylitsepääsemätön (ei ollut), mikä ajattaa turhaan loppuvälistä sivurinteeseen.

5-6

Jyrkältä näyttää penkka, päätän kiertää vasemmalta loivia kohtia hyödyntäen. Rastille helppo hyökätä suon ja avokallion avulla.

6-7

Mäen päällä iskee epävarmuus, joudun pysähtymään kymmeneksi kätsärisekunniksi. En saa luettua itseäni kiinni, päätän jatkaa suunnalla ja sieltähän se rasti paistaakin.

7-8

Like a glove.

8-9

Alku mäenreunaa seuraillen, isolta kiveltä tiputus kohti rastia joka tulee helposti vastaan avokallioiden avulla.

9-10

Rinneväli, onnistun löytämään tasaisempaa alustaa aika hyvin.

10-11

Viivaa pitkin, alussa juutun turhaan sivurinteeseen, ehkäpä puolisen minuuttia menee hukkaan. Osa oli vetänyt alakautta polulle ja sieltä rastille, sujuvalle rinnetoteutukselle se häviää mutta menee aika tasoihin oman toteutukseni kanssa.

11-12-M

Sekunnit pois.

Kokonaisuutena ihan hyvä kisa siis, yksi pysähdys ja 11-välin rinnejuuttumiset söivät kyllä turhaan aikaa. Kisan voittaneelle Sundlofille tulee takkiin 1.20, olen lopulta neljäs (tulokset). Ihan hyvin tällä taitotasolla, maasto oli aika helppo juostava joten kovin paljoa en jäänyt vyssiikalla. Erityisesti Matsuumin voittaminen lämmittää mieltä.


Jos on muuten suunnistuskausi pitkä kuin nälkävuosi, niin kätsärikausi on lyhyt kuin elämä. Kisaa puskee kaiken aikaa, ja varaa levätä ei ole, tai putoaa kelkasta. Tällä hetkellä on menossa muutama mielenkiintoinen cuppi, Knubben järjestämä maailmancup ja konvertoinnin uudelle tasolle nostaneen Offan Ludvika. Mualimankupissa kierrettiin maailmaa aina Skotlannista Jenkkeihin, priimaa oli. Ludvika taas on taattua laatua, harmi vaan että ryssin kolmannen kisan totaalisesti, loppuihin pitää skarpata tai kymppisäkkiin ei ole mitään asiaa.

Ai niin, ja loppuun lukijakilpailu. Lukijalle, joka keksii mistä maastosta analysoidun kisan kartta on peräisin, lupaan tarjota tuopin jos toisenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti