perjantai 10. huhtikuuta 2009

Valintaruletti

Koska taannoinen juttu yöviestin valinnoista aiheutti suuren palautevyöryn ja suorastaan myrskyisää keskustelua kommenteissa, avataan politiikkaa myös tiomilan osalta. Haastattelin miestä suoraan Veikkojen valmennusjohtoportaan sisäpiiristä, joka kertoi minulle luottamuksellisesti seuraavaa:

"Viisikko Föhr, Fincke, Lehto, Schneider, Lauenstein on jollain jonninjoutavalla leirillä jossain. Leireillä viimeisimpien spekulaatioiden mukaan harjoitellaan, joten edellämainitut nimet on valittu joukkueeseen. Neljä seuraavaa nimeä valitaan Kevätyöstä siten, että kultakin osuudelta paras pääsee joukkueeseen. Voisinkin tässä saman tien spekuloida taistelukolmikot osuus osuudelta:

Käyhkö-Liuha-Alanissi: luottoaloittajia kaikki tyynni. Syksyn 2005 ison rahan drafti Käyhkö on vuosituhannen vaihteen jälkeen hoitanut kaikki aloituksensa tyylillä. Mies elää nyt elämänsä kevättä. Vaikea voitettava. Liuhakin on jo sangen meritoitunut ykkösosuudella, ja taistelee ilman astmaoireita kynsin hampain avausosuuden voitosta. Suuri yleisö muistaa Alanissin ehkä paremmin vuoden 1990 Jukolan avausosuudelta HNMKY:n väreistä, mutta tämänkeväisessä Spring-cupissa mies juoksi eleettömästi kärjen vauhtia viestissä, osoittaen samalla paluunsa huipulle. Kaiken kaikkiaan tasainen kolmikko.

Muukkonen-Weckman-Lantela: Muukkonen on viime vuodet hallinnut isännän ottein Varsinais-Suomen kevätkisoja, eikä ole syytä olettaa ettei niin olisi nytkin. Vahvoilla avokallioväleillä. Weckmanin tietää kaikki, säät vaihtuu, Weckman kestää. Aerodynaamisten poskien ansiosta vahvuusalue on vastatuulivälit. Lantela taas on ollut parittomina vuosina jäätävässä tikissä, vuonna 2005 tiomilan yön nopein ja vuonna 2007 helposti kärjen vauhdissa avausosuudella. Taktiikkana kiroilla heikkohermoisemmat vastustajat tieltään.

Töyrylä-Ketolainen-Töyrylä: Töyrylän veljekset on molemmat kuin luotu yöhön. Tämä juontuu kaksikon kotimaastoista Pyhtäältä, jossa näkyväisyys on päivälläkin yhtä heikko kuin muualla yöllä. Ellei jopa heikompi. Ketolainen taas on nyt ehkäpä riittävän hyvässä kunnossa, että aikaa sinkoilla Töyrylöiden ympärillä riittää. Mielenkiintoinen osuus tiedossa.

Mattila-Ratilainen-Vuorinen: Ratilainen ja Vuorinen ovat molemmat ikäisekseen hyvässä tiekunnossa. Mattilasta taas en ota oikein selvää, jostain kuitenkin luin että kyseessä olisi yön takuumies, mitä sitten tarkoittaakaan. Osuuden taktiikka lienee siis selvä: Mattila yrittää luikahtaa karkuun lyhyemmän hajonnan turvin, kun taas Ratilainen-Vuorinen kaksikko luottaa vahvaan loppukiriinsä.

Kaiken kaikkiaan siis tasaiset väännöt tiedossa. Koska viimeistä miestä vielä uupuu, joudutaan se valitsemaan poissaolijoiden listalta: Närvä-Pakkala-Mäkelä. Närvä on nähty kertaalleen talven aikana korttelissa, Pakkala taas hiihtämässä Lahden mäkimontun kupeessa. Vahvoilla lienee siis Pepe, josta viimeisin havainto on SM-yön järjestelyistä syksyltä 08, ja sitä ennen Portugalin leiriltä 07. Jos parta on ehtinyt kasvaa yhtä rouheaksi kuin tukka, on valinta selvä jo imagosyistä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti