keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Kulkukännit

Mikä?

Voimakas humalatila, jolla haetaan fyysisen vireystilan paranemista, huonossa vireessä olevien jalkojen rentouttamista sekä heikkojen urheilutulosten aiheuttaman turhautumisen ja stressin laukaisemista. Esiintyy etenkin kaakonkulman suunnistajien keskuudessa. (wikipedia)

Milloin?

Kulkukännejä voi kokeilla, kun harjoittelu on sujunut hyvin ja kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta kilpailusuoritukset eivät vastaa odotuksia. Vaikutusaika on kahdesta päivästä viikkoon, joten esimerkiksi lauantain kisaa varten on kännit otettava edellisen viikon lauantain ja kisaa edeltävän torstain välillä. Vaikutus ei kuitenkaan ole taattu (voi toisinaan olla myös negatiivinen), joten ennen kauden pääkisaa harva uskaltaa kokeilla kyseistä taktiikkaa. Useimmin käytetty keskellä kisakautta pari kolme viikkoa ennen varsinaista päätapahtumaa.

Kuinka usein?

Kovin usein ei kulkukännejä suositella käytettäväksi, sillä ne vaativat alle pitkän ajanjakson kurinalaista harjoittelua toimiakseen täysin. Moni on toki yrittänyt viikottaisia kulkukännejä etenkin syyspuolella kautta, tulosten on todettu olevan negatiivisia.

Miten?

Juomalla alkoholipitoisia tuotteita pitkälle aamuun asti. Suositellaan aloitettavaksi miedoilla juomilla iltapäivästä, ja siitä hiljalleen vahvempiin tuotteisiin päätyen iltaa kohti. Suosittu konsti maksimaalisen humalatilan saavuttamiseen on fisutarjottimien tilailu ravitsemusliikkeessä juuri ennen sulkemisaikaa. Onnistunutta kulkukänniä seuraa 2kr, eli kahden päivän krapula.

Missä?

Suosittuja tilaisuuksia ovat polttarit, häät tai erilaiset saunaillat. Tärkeä suorittaa ympäristössä, missä rajoittavia tekijöitä ei ole.

Miksi?

Kun ei kuitenkaan kulje eikä suju, ei siinä mitään häviäkään.

Varoitus

Kriittisen vertailun kestävää tieteellistä näyttöä kulkukänneillä ei ole. Nuivameininki ei vastaa päihtyneessä tilassa sattuneista tapaturmista, sen aiheuttamista materiaalisista vahingoista eikä negatiivisista vaikutuksista psyykkeeseen tai fysiikkaan. Nuivameininki ei myöskään suosittele humalahakuista juomista kenellekään.

Huomautus

Toimittaja ei harrasta kulkukännejä. Ei ainakaan näin kevätkauden ollessa kuumimmillaan, eikä varsinkaan erään nimeltämainitun Osku Liukkosen kanssa kuten Prisma-rasteilla sovittiin. Ei eteenkään Polisprintin jälkeen kolmen kommuunin viinoja Teeksun piikkiin juoden ja Töölössä viskikolaa kitaten. Kertakaikkisesti ei, tai jos ihan vähän, teki sen vain Oskun uraa edistääkseen.

Tulipas nuiva juttu. Ei kun eetteriin.

2 kommenttia:

  1. Voinen kertoa, että kulkukänni on tunnettu viimeinen oljenkorsi myös suomineidon toisella uumalla.

    VastaaPoista
  2. kulkukännejä ei voida suositella kuitenkaan yli 30 - vuotiaalle.

    VastaaPoista