torstai 9. heinäkuuta 2009

Ruma on uusi kaunis

Olin tässä kaavaillut, että laittaisinkin sellaisen oikein kunnon mehustuksen ilmoille, otsikolla "Askeesissa Askolaan asti". Kierossa mielessäni suunnittelin sitä harjoitusten aikana, eli en siis näin kesäaikaan ihan kauhean paljoa. Koska en kuitenkaan kovin kummoiseen askeesiin ole vajonnut, eikä mehustelun aihettakaan juuri ole, jäi juttu kirjoittamatta. Siteeraan siitä nyt tässä kuitenkin "parhaat" palat:

"Jouduin tässä palkkaamaan Risto Mannisenmäen kartturiksi. Ihan vaan siitä syystä, että nyt on sellanen ralli harjoittelun suhteen käynnissänsä, ettei meinaa vasen erikirraa enää riittääkään.

...

Television vaihdan vanhaan matkatöllöön, jotta tottuisin erottamaan detaljeja pienemmästä mittakaavasta. Hesarin luen luupilla, rutiinin hakemiseksi. Kompassin tatuoin kämmenselkään.

...

Välillä vetäydyn Hämeeseen harjoittelukeskukseeni. Siellä ei alppimaisemilla brassailla, vaan sielu saa kituuttaa kilometristä ja tunnista toiseen ojanvarsipusikkoa, ränsistyneitä latoja ja lohduttomia hakkuuaukkoja tuijotellen. Harjoitusmaastoina on pölyinen maantienlaita, toisinaan joku paikallinen hurauttaa laatikkoladallaan ohitse. Harjoituskavereina on tappava aurinko, helle sekä tuhannet ja taas tuhannet paarmat. Ja yhtä kaikki, fyysisen talkootyön lisäksi ohjelmassa on päivittäin valmistava harjoitus aamuseitsemältä, kehittävä harjoitus kahdeltatoista ja tukiharjoitus iltakuudelta. Valmistava harjoitus olisi aiemmin, mutta aamuneljältä lähden soutaen Huutoselälle kalaan, jostain se on ammattiopiskelijan ja amatöörisuunnistajan apetta saatava.

...

Kaikki tämä vain yhtä tavoitetta varten, lyödä yömies kotikonnuillaan Askolassa keissin arvoisesti maanrakoon. Taktiikka on jo selvillä. 1.9. muserran siihen asti voittamattoman firmaliigapäällikön Luukissa, vauhdin voin kertoa jo nyt, se tulee olemaan 5'30/km, tarvittaessa kovempikin. Naps vaan, ja selkäranka on poikki. Tämän jälkeen 6.9. on enää pelkkä muodollisuus, ei tarvitse kuin rullailla Itä-Uusimaalainen nortonki läpi, ja 24 mallasjuomaa on salkussa. Näitä oluita toden totta tarvitaan marraskuun tulevalla masentelukaudella. Silloin, pimennysverhojen takana, huppari päässä Jukolan tuloksia tunnista toiseen kerratessani, on päivän ainoa kohokohta sihahdus uuden päivän alkaessa. 24 päivää saa siis masentelut kestää, sitten on uuden harjoituskauden taas tultava."

Siinäpä se, ette halua tietää mitä huonommat palat pitävät sisällään. Oikeastaan jutun iskeminen suunnitteilla olleesta blogitarinasta olisi ehkäpä kaikkien aikojen huonoin juttu mikäli blogistikko ei olisi pistänyt esille edustustason juttuaan. No, jatkossa nuivameiningin toimitus koittaa mennä tästäkin rimasta ali.

Ja pippurina pohjalla ykkös-, kakkos-, kolmos- ja vitosjoukkueiden yhteinen Jukolareeni Kytäjältä. Ovathan kartat sentään suunnistuksen suola ja sokeri. Jutun otsikko tuli muuten mieleen juurikin kyseisillä kuntoomeilla, näin nimittäin erään etunimikaimani lähdössä.

1 kommentti: