maanantai 21. marraskuuta 2016

Vehkalahden TuomiopäiväKansainvälinen WATA on julkaissut tuomionsa Vehkalahtelaisten harjoittelemattomuuteen. Päätös yllättää. Normaalisti näissä tapauksissa jaetaan 2-4 vuotta pakkoharjoittelua, mutta nyt on päädytty selvästi lievempiin rangaistuksiin.

WATA:n Pessi Orvo: "Tämä on poikkeuksellinen päätös poikkeuksellisesta tapauksesta. Selvää oli, että tuomio tulee, mutta että miehet päästettiin näin vähällä. Vehkalahtelainen harjoitusprofessori vältti tuomion kokonaan. Hän pystyi osoittamaan, että toisin kuin muut, oli tossu ollut oikeasti syönnillään. Seuranvaihto OK Trianiin oli tuomiottomuuden ehtona. Harjoitusprofessorin lähdön jälkeen katsoimme lopputuomioita kokonaisuutena. Jäljellehän jäi pelkkää paskaa, ja vanhaa sellaista. Siitä ei enää perustuksia tulevalle menestykselle muurata. Pitkä tuomio olisi ollut sama kuin antaisi tylsän veitsen jo kuolevalle."

No, mihin WATA sitten lopulta päätyi? "Kahteen kuukauteen". Mitä helvettiä, sehän on selvästi alle minimin? "Niin on, mutta lähtökohtana olikin Sundbyn tuomio kesällä. Sehän oli täysin naurettava. Miesten ei tarvitse edes palautella palkintorahoja tai sponsorirahoja, kun ei sellaisia ole. Helpolla päästettiin."

Kiitän Pessiä, kun samalla näppäilen luuriin Lehdon numeron. Puhelin ei ehdi edes hälyttää, kun jo kuuntelen minuutin verran parasta vittuilua heti kärkeen. Kun Lehto vetää henkeä kysyn, miten tuomio on Vehkalahdella otettu vastaan? Mies käy kuumana kuin Ruukin sulatto. "Millä v...lla luulet, että Jukolassa saadaan tulosta Joensuussa, kun tuomiot jäivät mihin jäivät." Olisiko pitänyt tulla kovempia rangaistuksia? "Kyllä, maksimia odoteltiin. Sillä olisi nostettu Vehkalahti aivan uudelle tasolle viimeistään Rovaniemellä. Nyt miehet hiipii ylipainolla pari kuukautta, jos polvet kestää. Sitten taas alkaa makaaminen ja Prisman pullonpalautusautomaatti on tukossa."

Lehto on vilpittömän tuohtunut ratkaisusta. Hän aikoo valittaa tuomiosta ja vaatii kovennusta miehille aina maksimiin asti. Miten aiot perustella valituksesi? "Näytöstä se ei jää kiinni, sitä on riittämiin vielä esitutkintamateriaalin lisäksikin."

Entäs, jos tuomio ei muutu? "Siihen on lääke." Mikä? "Linja." Mikä linja? "No v...tu Vehkalahtelainen Linja." Mikä se on? "Ei sitä kukaan tietä, mutta se muuttuu." Miten? "Nähtäväksi jää." -vastaa Lehto salaperäisesti, mutta paljastaa ennen loppuvittuilua että joulukuussa se julkaistaan. Niin mikä? "No, v...tu se linja."

Korvat kuumottaen lopetan puhelun. Kyllä, oli tosiaankin aistittavissa, että muutos on tulossa. Tuomiot astuu voimaan joulukuun alusta ja sitten alkaa Vehkalahden uusi tuleminen. Se kestää kaksi kuukautta, nopeimmilla minuutin pari. Sen jälkeen miehet onkin uuden linjan varassa...

1 kommentti: