keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Schockolade auf Scheisse

No minä en hallitse ajankäyttöä, vaan pikemminkin ajankäyttö hallitsee minua. En juuri ryyppää, reenaa tai tee töitä / käy koulua, vaan pikemminkin haahuilen läpi harmaan marraskuun.

Mennyt ylimenokausi on kuitenkit ollut sitä övereintä ylimenokautta. Koska en ole juuri suunnistuskissanristiäisissä juossut, ei ole morkkiskaan päässyt iskemään eikä siis syitä lenkillä käyntiinkään ole juuri ollut. Taustalla on tietenkin elämäntyylin muutos kannelmäkeläisestä opiskelijahulttiosta etelä-haagalaiseen pikkuporvarilliseen perhe-elämään. Harjoittelemattomuus on yllättäen vaikuttanut myös negatiivisesti fyysiseen kuntoon, piruuttani kävin testaamassa Kanavuoren testiradalla että häviän paikallisille nais-suunnistelijoille aivan pystyyn. Hyvässä kunnossa pystyisi sentään vähän laittamaan kampoihin, vaikka eihän se silloinkaan mitenkään saletti olisi.

Vanha tuttu reeni-dipoli-päikkärit-reeni yhdistettynä välisurffailuihin joutaa sekin mennä, viimeinen joutilas viikko ennen eläkettä on käynnissä. Taidanpa alkajaisiksi lukaista Muugensteinin elämänkerran "Määrä miehen töihin ajaa", jos siitä vaikka saisi vaikutteita kuinka vajota töiden ohessa suureen isänmaalliseen reenikeskittyneisyyteen. Sehän kuuluu kaikkien itseäänkunnioittavien suunnistajien talveen. Toishaalta, eipä sitä rajattoman vapaa-ajan aikanakaan ole pystytty määrissä kilpailemaan. Likimainkaan. Aina on mäksää mukaellen tullut 500h vuodessa rikottua. Hyllystä löytyisi myös W. Juckman - Jokkerin niksikirja; josta voisi hakea ideoita näyttävän näköisiin laiskan miehen reeneihin. Sitä paitsi sangen hyvin silläkin näyttää pärjäävän, sadan sakkiin aina vaan niin että heilahtaa.

Hmm, taidan kuitenkin kallistua opukseen Schaft P. Meister - Schockolade auf Scheisse. Suomenkielisen laitoksen esipuheessa luvataan: "Jos alkemistit onnistuivat tekemään kultaa, mikseivät suunnistajat oppisi tekemään paskasta pannacottaa? Sisältää tutkielmia yrityksistä aiheen parissa. Kiukulla vaan, oppiipahan olemaan." Melko sekavaa, mutta näissä merkeissä.

Aiheen vierestä sen verran, että kannattaa katsoa W. Pakko siinä on jotain olla, jos se saa köyhän opiskelijan täältä jääkarhujen ja iglujen maasta säälimään maailman mahtavimman valtion edellistä presidenttiä. Mittakaavaero on olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti