keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Skandaali VehkalahdellaVehkalahtelaiset mies suunnistajat ovat jääneet kiinni WATA:n  (World Anti-Training Angency) ja SUPO:n (Suunnistuspoliisi) yhteisiskussa. Vehkalahtelaiset yllätettiin leiriltä Posiolta jo valmiiksi tummista ja syvistä vesistä. Miesten pidätysten jälkeen suoritetuissa kotietsinnöissä on takavarikoitu satoja käyttämättömiä lenkki- ja suunnistuskenkiä laatikoineen, väärennettyjä harjoituspäiväkirjoja, tuhansia tyhjiä tölkkejä ja viinapulloja, juomattomia urheilujuomia ja käpälöityjä iltarastituloksia sekä paljon muuta.

WATA:n edustaja kommentoi seuraavasti: "En ole koskaan nähnyt niin pölyisiä ja hämähäkin seitin peittämiä urheiluvarusteita ja satoja pareja täysin käyttämättömiä kenkiä. On itsestään selvää, että harjoittelemattomuus on jatkunut pitkään ja on ollut järjestelmällistä. Väärennettyjä tuntimääriä on aivan valtava määrä ja totuuden selvittäminen tulee viemään aikaan, eli milloin miehet ovat oikeasti olleet lenkillä ja milloin tunteja on tekaistu. Lisäksi Vehkalahtelaiset ovat käyttäneet Virolaisia juoksijoita parantaakseen kilpailu- ja rankisijoituksia, tämä on täysin uutta ja suorastaan järkyttävää".

Mistä epäilyt heräsivät? - "Saimme vihiä vuosia sitten Vehkalahtelaisten salaisesta projektista. Tutkinta ei tuottanut juuri tulosta, mutta meidän ymmärryksen mukaan jäätäviä tuloksia piti syntyä isolla rintamalla Jämsän Jukola vuotena. Niitä ei kuitenkaan tullut, ei tähän päivään mennessä. Tulokset ovat hiipuneet hiipumistaan. Olemme seuranneet nyt 3 vuotta VeVe:n harjoituspäiväkirjaa kyberosaston toimesta olemme ihmetelleet tulosten vaisuutta suhteessa aivan hirvittäviin harjoitusmääriin. Siksi päätimme iskeä".

Totuus tullaan sanan mukaisesti kaivamaan miehistä. Kaikki paska on kerätty todistusaineistona talteen. Se on kovaa tavaraa ja sen muumioituneista osista on selvitettävissä harjoittelumäärät vuosia taaksepäin. Alustavien virtsa ja verikokeiden perusteella voidaan todeta koko joukon maksa-arvojen olevan kuolettavilla rajoilla, samoin sokerit. Ylipainoa on poikkeuksetta jokaisella ja makuuhaavojen paikkaamiseen on mennyt puoli kilometriä laastaria.

Onhan se surullista, että niin lahjakkaat miehet ovat sortuneet tällaiseen toimintaan. Entä sitten, miten miesten käy? - "Odotellaan lopullista tutkimusraporttia ja oikeudenkäyntiä. Maksimirangaistus tällaisesta toiminnasta voi olla pahimmillaan 2 vuotta päivittäistä pakkolenkkeilyä. Hyvällä käytöksellä, voi päästä vuoden jälkeen ehdonalaiseen. Ehdonalaisessa kuitenkin seurataan päivittäistä harjoittelua GPS-pannan avulla ja muilla keinoin"

Eli Vehkalahtelaisten uutta nousua pakkoharjoittelun seurauksena voi odottaa vuonna 2017? "Nähtäväksi jää", toteaa kiinnijääneiden joukkoon kuulunut 20 kiloa huippuvuosista lihonnut ja muotonsa menettänyt Lehto (nimi muutettu).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti