lauantai 3. tammikuuta 2009

On se mahollist

Tulee urheilukanavalta hieno ohjelmaformaatti Urheilun legendat. Noh, oli tossa joku aika sitten esittelyssä Wilson Kirwa. Kuten kaikki tietää Wilsonista tekee legendaarisen se, että Vili käyttää kirjassaan joka toisena sanana sanaa "kikkeli". Se ei kuitenkaan välttämättä ollut urheilukanavan toimituksen valinnan perusteena. Ei ollut perusteena ohjelmassa Vilin esittämä sauvakävelytekniikkakaan, ilmottakaa nyt joku äkkiä Vili Elixiriin Jylhän sauvakävelykouluun. Jos valintaperusteet liittyvät jotenkin urheilullisiin meriitteihin on luvassa yhtä monta jaksoa kuin on tehty Kauniita & Rohkeita. Ensi viikolla esittelyssä varmaan Esa Mursu ja Niklas Rorarius. Sitä seuraavana sitten Ville Hautala ja meän faija.

Tuli käytyä Jalopeuran tavoin lapissa valamassa kivijalkaa. Jopa osittain samoissa tiloissa sanan joka merkityksessä. Olihan siellä huhujen mukaan satoja ellei jopa tuhansia muitakin suunnistajia. Onneksi onnistuttiin välttymään kontakteilta melkein loppuun asti. Ainoa huono puoli Ylläksen laduissa tähän aikaan vuodesta on, etteivät ne juuri tarjoa jaloista jalointa itsensä voittamisen mahdollisuutta. Toista se oli ysikytluvun puolivälissä, kun tunturin ympäri hiihtäminen lyhintäkin reittiä oli sellanen suoristus notta tuntu et kaikki Jounin kaupalla tunnistaa ja Eväskorillakin asti. Nykyään on pakko hiihtää kaikki ladut mitkä on auki joka päivä josko riittää sekään. Kymmenen vuoden päästä on sitten lykättävä moottorikelkkauraa Leville ja takas kahdesti päivässä ja pirun kovaa tietenkin. Kaljaakin pitänee nauttia kasetti päivässä ja pastaa menee se parikolme kiloa. 30h tuli nyt viikkoon, saman verran siis mitä Taivaiselle joka viikko. Sekä meno-,että paluumatkalla ajettiinkin Pellon kylänraitilla kaverin ohi. Siellä se näköjään päivystää oli vuorokaudenaika mikä tahansa...paluumatkalla tais pakkastakin olla 30 pallia. On se hurja.

Kohtahan tästä pitääkin lähteä heti ylihuomenna Portugaliin. Kinturi palautus, josta puolet menee tän jutun kirjottamiseen ja toinen puolet kamojen pakkaamiseen. Toisaalta eihän etelän lämpöön juuri vaatekertoja tarvi eikä tän tasoisten juttujen kirjoittaminenkaan ihan Sinuhen työstämiseen verrattavissa ole. Jos sääri ei mene poikki keskiviikkoon mennessä, on odotettavissa hienohkot pari viikkoa. Yhtään huonokuntoisempaa miestä ei tule reissussa olemaan, mutta tuurilla jonkun voittaessa onkin sitten sitäkin parempi fiilis. Ei se tule onneksi Fincken Pekan pojallakaan ihan herkkää olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti