lauantai 24. lokakuuta 2009

Teekkarisuunnistajat - antaa mennä

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, miksei siis huonokin. Pari päivää sitten oli TeekSun saunailta, ei ehkä kohdallani viimeinen mutta loppu lähenee. Joku saattaisi sanoa että on jo aikakin, paikalla olleista naamoista kun en tunne enää puoliakaan. Uusista junnuista kuvittelin yhden tietäväni. En tiennyt, ei se ollutkaan Westerinen. Ei sillä että olisin tiennyt mikä mies Westerinen on, että ei se paljoa olisi auttanut.

No joo, kaikki sujui kuitenkin vanhalla hyväksi havaitulla kaavalla. Alle kortteliotatusta, yllättäen Tapiolan vanhalla kartalla, joita oli kuulemma taas löytynyt joku 2500:n satsi. Legendan mukaan niitä painettiin aikanaan 15000, eivätkä ne ikinä lopu vaikka aikojen saatossa niillä on mm. lämmitetty saunaa. Kortteli itsessään oli tavanomainen, hengenvaarallisia tienylityksiä Tapiolassa, v-mäisen liukkaita kalliolämpäreitä ja tutut vanhat reitinvalinnat. Saunaosuus: normaali. Perus nuivakkaa spekulaatiota lähinnä suunnistukseen ja tuleviin nsm:iin liittyen, ilmaisten oluiden siivittämänä. Ruokana raneja & köttbullareita, mikä on parin viime vuoden linja ollutkin aikaisemman leipää, sulatejuustoa ja banaaneja sijaan. Ilta sai myös arvoisensa päätöksen, Keltsu oli kiinni ja kun ei baariletkaan mukaan jaksanut, kömmin kolmen kommuuniin vielä yö-oluelle ja nukkumaan. Aamulla herätessä olikin puuro valmiina ja hesari pöydässä, hyvä oli siitä ihmisen lähteä orastavan päänsäryn kanssa luennolle piipahtamaan. Näin sen pitää mennäkin, ja on totta tosiaan usein mennytkin.

Silti. On tämä jo nähty. Ura alkoi syksyllä 2003 (ei siis ole mitenkään poikkeuksellisen pitkäksi vielä ehtinyt). Ensimmäisessä saunaillassa pitkätukka-Pepe pieksi loppukirissä, mikä otti nuoren miehen luonnolle. Nykyisellään en ihmettele yhtään että silloin näin kävi. Jos nyt vähän vanhoja muistellaan, niin silloin kantavia voimia oli Pipå, Pajulan vellokset, Pale, Jorma Jormalainen ym. Siis saunailtapuolella, hallituspolitiikasta vastasivat muut, ainakin Turun kommuuni, ja puheenjohtajana silloin taisi olla Räty. Aika kultaa muistot, mutta syyspuolella aina lähti iso remmi kapakkiin, ja kevätpuolella taas otettiin rauhallisemmin, isot pojat veti isoa määrää. Tai Pipå nyt ainakin. Sen aikaisista jäsenistä taitaa muuten nykyisin olla aktiiveja itseni lisäksi vain Pardaali, vähiin on käynyt.

Kaltaiselleni sentimentaaliselle höpsölle muistuu kaikenlaista muutakin mieleen. Ekat NSM:t Göteborgissa 03. Hiihtomestikset Moisanderin lainasuksilla, hävisin Tammiselle. Lukemattomat Jokkerin ventit, myös A-ohjelma n. 1h45min. Vedätyslenkit siihen alle. Sählypelit, toisinaan saunaillan jälkeisenä aamuna heikohkolla tasapainolla. Maan mainio joulubooli. Koti-NSM:t, NSM-kaatajaiset sekä kahdet pikkujoulut samana vuonna, 80-volttinen viruvalgea on vaarallista. NTHI:n hiihtotrikoot. Takki auki päälafkalle. Turhan tiedon mestikset. Junamatka Taaniksen kanssa Trondheimin 07 jälkeen kylmässä ravintolavaunussa. Juomasuunnistuksen toinen toistaan häijymmät maksimiannokset. Kaislikkosuunnistus. Onhan näitä.

Samanlaista henkeä ei enää ole tiedossa. Se ei johdu seurasta vaan miehestä, ei vanhat luut enää kaikkeen taivu. Antaa mennä.

Pikkujouluihin tulen silti, jos vain suinkin pääsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti