perjantai 5. helmikuuta 2010

Arkistojen kätköistä: Heinonen murskasi muut Steniuksentien derbyssä

Kauden avaava, jo perinteikkääksi muodostunut Artturi Kanniston muistokisa käytiin kipakan pirteässä pakkassäässä. Tässä Steniuksentien derbyssä kilpailumuotona oli tällä kertaa rogaini, jonka reitinvalintakiemurat hallitsi parhaiten punamustiin täksi kaudeksi vaihtanut Mikko Heinonen. Hän jätti kakkoseksi sijoittunutta Tuomas Stoermer Mattilaa yli kuusi pistettä, ja juuri Thaimaasta kotiutunutta Jaani Lantelaa jo kymmenisen pojoa.

"Jouduin matkan aikana vaihtamaan suunnitelmaa, ja se kannatti", yömiehenäkin tunnettu Heinonen kertoo, "luulen valintojeni osuneen aika nappiin. Lopussa saatoin tosin hävitä spekulatiivisesti pisteen, kun en uskaltanut hakea kauempaa rastia sakkojen pelossa. Kaiken kaikkiaan suoritus oli muutenkin hyvä, tosin muutaman 2-5 sekuntisen reitinvalintavirheen itseltäni löydän."

"Harjoituskausi on sujunut kaikin puolin hyvin. Uusi valmentajani Antti Harju on laatinut yksinkertaiselle miehelle yksinkertaisen ohjelman, joka keskittyy ennenkaikkea lantion aukaisuun ja juoksuvauhdin parantamiseen. Selkeää kehitystä onkin jo tapahtunut, minkä myös valmentajani ja uudet seurakaverini ovat tyytyväisenä panneet merkille. Kesän ykköstavoitteena on Firmaliiga Grand Slam, mitä en nykyisen kehityksen jatkuessa pidä lainkaan mahdottomana", Heinonen päättää hymyillen kilpaa auringon kanssa.


Iloinen voittaja voitonmaljan kanssa (kuva lavastettu, toim. huom.)

Toiseksi jäänyt Stoermer Mattila sen sijaan ei ole ollenkaan tyytyväinen päivän saldoon: "Sorruin turhaan näpräilyyn. Ennakkospekulaatioista ja paikallistuntemuksesta ei tällä kertaa ollut hyötyä, yritin liian vaikeita ratkaisuja ja tein lisäksi jopa yli minuutin virheitä", pettynyt Stoermer Mattila tuhahtaa. "Juhannukseen asti tulen asustamaan Norjassa, ja päivän kunnon perusteella suunniteltu kevyen ylläpitävä lenkkeily lienee syytä unohtaa ja ottaa astetta rouheemmat harjoitteet käyttöön."

Kolmantena maalilinjan ylittänyt Jaani Lantela sen sijaan ei voinut kuin ihmetellä voittajan vauhtia. "Ehkäpä viime viikkojen maratonhieronnat olivat löysistyttäneet miehen, terävyyttä ei löytynyt", Lantela toteaa viiltävän analyyttisesti.

Nusari, 24.1.2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti