maanantai 1. helmikuuta 2010

MM-Trondheim

Nuivameininki sai pitkän väännön jälkeen julkaisuoikeudet sanomalehti Nuivan Suomen maanantain D-osion julkaisemiseen interwebissä. Ei muuta kuin maanantaimasennusta purkamaan Nusarin MatkailuMaanantain pariin, kevään aiheena on Trondheim, tulevia kisoja silmälläpitäen. Silvoplee.

Ei olis ukko arvannut että blogibisneksessä on varaa lähettää toimittaja paikan päälle taustoittamaan tulevien MM-kisojen isäntäkaupunkia. Palkallisena, asuntoedulla ja päivärahat päälle. Noh, täällä kuitenkin ollaan, ei pöllömpää sanos. Vaikka journalistiikka on pirun hektistä hommaa, niin ajattelin tässä samalla myös kirjoitella DI-työn paikalliselle parin miehen puljulle, ja valmistua. Näin niinkuin sivutöinä, ei täällä iltaisin muutakaan tekemistä ole.

Mutta asiaan. Koska vasta kerkesin asettua, kovin paljoa ei ole paikallisesta kulttuurista sanottavaa. Sen verta olen tehnyt havaintoja, että bicmac-indeksi on sangen suolainen, nimittäin kotimaan valuuttaa yli kympin. Mikäs siinä, jos on turskanpurijoiden öljyrahoja mällättäväksi, mutta kun ei ole. Myös olut on varsin kallista, jos alta viidenkymmenen NOKin litrahinnalla sitä onnistuu kaupasta haalimaan, voi onnitella itseään. Eli pilsut mukaan viimeistään Ruotsin puolelta. Sama ulkomaisille kuulijoillemme: bring your own beers, it's f*cking expensive!

Taustoitin vielä faktoja citystä Salmen mustalle listalle (eli ns. haastajaryhmään) kuuluvalta T. Tervolta. Sanoi ettei käynyt pari vuotta aikaisemmin kevätpuolella kertaakaan suunnistamassa, hyvissä maastoissa on lunta touko-kesäkuulle asti. Tosin näinollen kevät on täällä aikaisessa, nykyilmasto vaikuttaa siltä että Helsingissä on lunta juhannuksenakin. Sinänsä keli on ollut positiivinen yllätys, ei täällä aina sadakaan viistoräntää kuten 2007 NSM:ssä, vaan aurinko paistaa ja pakkasta on kotoiset 15 pallia. Tätä toimistolla tiedettiin olevan luvassa koko helmikuulle, Gjerdalen-lasit päähän ja hiihtämään!

Lisää perusnuivaa natustelua viikon päästä, sekä kulttuurikorneri.

Täällä Tuomas Mattila, Trondheim

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti